Proiecte

Biblioteca pentru părinţi

“Biblioteca pentru părinţi”, cu efecte extraordinare pentru copii, este un proiect început în anul 2012 care vine în sprijinul tuturor celor care vor să facă educaţie altfel. Cărţile recomandate ce sunt incluse în această bibliotecă vin cu concepte inovatoare care au la bază psihologia dezvoltării copiilor şi sunt integrate în mentalitatea părinţilor de “ constructori de potenţial “. Are ca idee centrală faptul că părintele este psihologul de fiecare zi al copilului şi poate avea acces la acesta bibliotecă ori de câte ori simte nevoia să îşi reîmprospăteze ideile sau practicile inspirate de alţi părinţi. Consider că toţi copiii merită un asemenea proiect al copilăriei fericite.

Busola părinţilor

Acest proiect pentru părinţi şi copii este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) din anul 2017.

Odată cu venirea pe lume a copilului, întotdeauna am considerat că misiunea părinţilor este aceea de a transmite înţelepciune şi îndrumare copilului său copiilor cu care au fost binecuvântaţi. Pare uşor în teorie , însă în practică provocările sunt la tot pasul. Acum, în această minunată perioadă, avem la îndemână noile informaţii pe care psihologia copilului, neuroştiinţele şi studiul creierului ni le pun la dispoziţie acum. Iar partea excelentă este că toți părinţii sunt, la un anumit nivel, suficienți de inteligenți să înțeleagă faptul că merită să fie curioşi în ceea ce priveşte parentingul proactiv bazat pe cunoaştere ştiinţifică. Copiii apreciază şi simt diferenţa întotdeauna.

Clubul "Dăruieşte pentru educaţie"

“Invitaţii Mirelei” este un proiect dedicat educaţiei şi sistemului de învăţământ din România, care îşi propune să disemineze expertiza şi bunele practici ale unor cadre didactice, existente în România în număr din ce în ce mai mare. Sunt cei care au înţeles că în educaţie  singură metodă funcţională din învăţământ este de a folosi inteligenţa emoţională la standarde înalte de calitate. Când vorbim despre educaţie este important să cunoaştem şi mecanismele psihologice implicate.

Cu ajutorul lor vom înţelege mai bine cum se poate face schimbarea pozitivă din sistemul de învăţământ  românesc , în care eu cred cu tărie, astfel încât să putem avea cetăţeni activi, responsabili şi implicaţi în societatea civilă din România. Până la urmă, acesta este obiectivul şcolii: să construiască o societate sănătoasă emoţional, cu implicaţiile ce decurg de aici.

Paşaport de adolescenţă

Cu cât drag ne întoarcem de fiecare dată în adolescenţă noastră! Şi cât de frumoşi sunt adolescenţii! Şi cât entuziasm au ! Pare că totul pare posibil, este suficient să întinzi mâna şi îţi atingi visul de adolescent! Toţi visează şi au o strălucire aparte în priviri dată de tinereţe!

Adolescenţa este perioada în care prindem aripi şi de îndrăgostim de … viaţă ! Întreaga perioadă reprezintă vârsta de aur a fiinţei umane, spaţiul în care potenţialul individual al adolescentului se aşează pe nişte baze solide care vor for forma firul călăuzitor pentru o viaţă de calitate a celui care este în tranziţie către perioada de maturitate. Pentru aceasta proiectul “Paşaport de adolescentă” ne stă la dispoziţie !

Pastila de psihologie pozitivă

“Pastila de psihologie pozitivă” este un proiect care îşi propune să aducă psihologia pozitivă în viaţa noastră. Misiunea declarată a acestei ştiinţe este de a aduce modelele de excelentă în realitatea în care trăim şi care zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună şi an după an formează chiar viaţa noastră. Aşa cum învăţăm multe lucruri la şcoală, psihologia – un fel de ştiinţă a vieţii – ne ghidează pas cu pas să înţelegem că atât fericirea cât şi optimismul se pot învăţa. Aşa că vă invit la drum, într-o călătorie frumoasă… şi plină de sens ! Viaţa merită trăită frumos.