Funshop: Parada de Joacă

Încarc Evenimente
  • Acest evenimente a trecut.

Funshop: Parada de Joacă

Funshop-Parada de joaca

Parada de Joaca ofera familiei momente de conectare prin inteligenta emotionala in actiune!

Oricât ar părea de surprinzător, joaca şi jocurile de relaxare sunt foarte importante nu doar pentru echilibrul psihic al copiilor, dar şi al adulţilor, iar aceştia ar trebui să îşi treacă în program ore special dedicate pentru practicarea lor.

Este ceea ce s-a descoperit şi printr-un studiu pe sute de persoane asupra condiţiilor psihologice care favorizează starea de sanatate. Cei care se joacă par mai fericiţi, reuşesc să se concentreze mult mai bine şi sunt mai productivi decât ceilalţi. Individual sau colectiv, jocul, prin însăşi esenţa lui, scapă de rigorile vieţii sociale banale. Le permite adulţilor să iasă din cotidian pentru a intra momentan şi total într-un cadru ludic.

În psihologie termenul de joc este atribuit unui şir de activităţi voluntare, intrinsec corelate cu plăcerea, bucuria şi recreerea.

Beneficii pentru participanti:

  • Psihologice – jocul antrenează inteligenţa emotională;
  • Educative – în joc, se asimilează experienţă, conduite, informaţii;
  • Sociale – jocul dezvoltă relaţiile interpersonal si timpul de calitate;
  • Fizice – jocul antrenează şi dezvoltă abilităţile fizice ale unei persoane.

Joaca este deopotrivă o formă de deconectare dar şi de stimulare. Prin joc, asemenea copiilor, adulţii îşi pot hrăni imaginaţia, creativitatea, abilităţile de rezolvare a problemelor dar mai ales starea de bine.

Pentru adulţi, joaca este o modalitate excelentă de a lua o pauză de la sarcinile de lucru, angajamente, şi de a socializa într-un mod liber şi creativ. Aceasta nu trebuie să se desfăşoare cu un scop anume, ci pur şi simplu de plăcere. Joaca poate contribui la bucuria vieţii, la eliberarea de stres şi la o mai bună conectare cu oamenii din jurul nostru.

Primeşti un plus de energie: Bernard Shaw spune că „nu ne oprim din joacă pentru că îmbătrânim; ci îmbătrânim pentru că uităm să ne mai jucăm”.

Concluzia este evidentă: să retinem, jocurile au un rol extrem de important în viaţa noastră. În primul rând, pentru că în timpul petrecut alături de cei la fel ca noi, nivelul de dopamină şi serotonină din organism creşte, ceea ce ne face mai calmi, mai liniştiţi, mai plăcuţi si mai eficienti.

Metode de lucru folosite în funshop: activităţi experienţiale ludice 100%.

Grup de lucru: 15 perechi parinte-copil ( in ciclul primar de scoala )

Durata: 90 minute

Cand: 24 noiembrie 2018

Unde: zona Mega Mall

Cost: 250 lei parinte + copil

Inscrie-te AICI!

noiembrie 24 2018

Detalii

Data: noiembrie 24, 2018
Oră: 11:00 am - 12:30 pm
Preț: 250Lei
Categorie: