Back

Ce se întâmplă în prima şedinţă?

Asa cum spuneam psihoterapia este o muncă de echipă, in care fiecare dintre coechipieri are partea lui de responsabilitate.

În primul rând, este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli. Vom explora aşteptările pe care le ai de la psihoterapie şi lucrurile bune pe care crezi că ţi le va aduce în viaţa. Pentru prima sedinţă să aduci cu tine toate resursele tale, o să avem nevoie de ele, deoarece o sedinta nu înseamnă rezolvarea imediată a dificultatilor, ci parcurgerea unor etape, evident in ritmul tau.

Care este frecvenţa şedinţelor de psihoterapie?

Durata unei psihoterapii este de regulă între 6-20 şedinţe, pe parcursul a câtorva luni, cu o frecvenţă de o dată pe saptamana, în funcţie de ritmul fiecaruia. După un timp, vom stabili împreună , atunci cand te simti pregatit, frecvenţa întâlnirilor noastre, o dată la 2-3 săptămâni, tu având posibilitatea să alegi când consideri că terapia şi-a atins scopul şi când te simti pregatit sa-ti asumi schimbarea in viata ta, pe cont propriu.

Cât durează o şedinţă de psihoterapie ?

Înainte de prima şedinţă trebuie să faci o programare, ai toate datele necesare şi te rog să accesezi rubrica de Contact. Durata unei şedinţe este de 50  minute pentru terapie individuala adult sau copil.

Care este costul unei şedinţe?

Costul unei şedinţe individuale de 50 minute este de 200 ron plătiţi după fiecare şedinţă. Dacă se întâmplă să anulezi şedinţa chiar în ziua programării vei plăti integral aceea şedinţă, deoarece ora respectivă ţi-a fost rezervată special ţie. Anularea şedinţelor cu minim 24 ore înainte te degrevează de orice obligaţie financiară.

Toţi psihologii pot practica psihoterapia?

Pentru a practica psihoterapia este necesară o formare specială obţinută în cadrul unui program masteral sau în cadrul unei anumite Şcoli terapeutice.  Este necesară o  atestare într-un anumit tip de terapie.

Dacă ai identificat un psiholog la care te gândeşti să apelezi, verifică mai întâi dacă figurează în REGISTRUL UNIC AL PSIHOLOGILOR CU DREPT DE LIBERĂ PRACTICĂ  din România. Aceste informaţii le găseşti pe site-ul www.copsi.ro.

Beneficiile psihoterapiei

  • îmbunătăţirea încrederii în propria persoană ;
  • afirmarea sanatoasa a propriei personalităţi;
  • stingerea unor comportamente indezirabile: agresivitate, evitare, amanare;
  • aprofundarea cunoaşterii de sine, adica renuntarea la functionarea pe pilot automat incorect;
  • relaţii familiale, de cuplu, interpersonale  pozitive;
  • gestionarea cu succes a unor emoţii: furie, anxietate, depresie;
  • întărirea eului şi a capacităţilor integrative ale personalităţii tale;
  • dezvoltarea unui sentiment clar al propriei persoane;
  • mulţumire, împăcare cu sine;
  • modificarea opiniilor eronate despre sine şi despre lumea înconjurătoare.