Consiliere

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia, o ramură specializată a psihologiei, se adresează atât celor care se găsesc într-un moment de impas existenţial, indiferent de natura lui ( adeseori devine presant când devenim părinţi), cât şi celor care hotărăsc că a venit momentul să înceapă propria dezvoltare personală, adică sunt în căutarea excelenţei pentru  propria  viaţă. Dacă eşti în această situaţie , faci parte din categoria copiilor sau părinţilor, scopul nostru comun , pentru că vom lucra mereu în echipă, este de a aduce un plus de calitate şi armonie vieţii tale. De aceea, împreună vom identifica aspectele care funcţionează frumos în viaţa ta , precum şi acele comportamente, interne sau care se pot observa din exterior , la care doreşti să renunţi (agresivitate, evitare, amânarea unor acţiuni sau decizii ,etc), şi vom găsi soluţii care să permită depăşirea momentelor de criză ( părinţii ştiu mai bine despre ce vorbesc)  şi, în general, cam toate lucrurile care îţi crează nemulţumire, chiar şi la copii. Schimbarea începe întotdeauna în interiorul tău … Orice mare călătorie începe printr-un prim pas ! Şi pentru copii, şi pentru adulţi este la fel…

Metoda de lucru folosită:

Serviciile oferite de psihologie,  în programele de dezvoltare personală, consiliere şi psihoterapie sunt realizate folosind metoda numită PSIHOTERAPIA EXPERIENŢIALĂ A UNIFICĂRII  (PEU) . Ele fac parte din programul formativ al şcolii SPER (Societatea de Psihoterapie Experienţială Română) şi sunt avizate şi acreditate de Colegiul Psihologilor din România astfel:

Psihoterapie Experienţială şi a Unificării (P.E.U.) centrată pe adult – copil – cuplu – familie, program acreditat cu aviz profesional nr. RF – II – B2/19.06.2006

Consiliere Psihologică – Evaluarea şi Consilierea Experienţială a Adultului, Copilului, Cuplului şi Familiei, program acreditat cu aviz profesional nr. RF – II – B2/19.06.2006.

Individual-Mirela-Horumba

Individual

Vine un moment in viata ta cand incepi sa te vezi cu alti ochi si sa intelegi ca meriti mai mult. Vezi ca deciziile luate pana acum te-au condus aici. Vrei altceva si ai nevoie sa inveti cum sa faci diferit.

Cuplu

Cuplu

Viata de cuplu este ca o lectie de dezvoltare personala , plina de provocari uneori. Pentru a le depasi impreuna este necesar doar sa iti schimbi perspectiva personala.

Familie

Familie

Cand spui familie, te gandesti la viata, copii, bucurie si lucruri frumoase. Toate iti stau la dispozitie si ai nevoie doar de bagheta magica din inima ta pentru a transforma casa in camin.

Este util de stiut

Asa cum spuneam psihoterapia este o muncă de echipă, in care fiecare dintre coechipieri are partea lui de responsabilitate.

În primul rând, este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli. Vom explora aşteptările pe care le ai de la psihoterapie şi lucrurile bune pe care crezi că ţi le va aduce în viaţa. Pentru prima sedinţă să aduci cu tine toate resursele tale, o să avem nevoie de ele, deoarece…