Campanii

Psihologul Mirela Horumbă, pentru campania NuEştiSingurPeLume: Ce este ABUZUL şi cum îl recunoaştem? #nueştisingurpelume

Campania #NuEştiSingurPeLume strânge în continuare specialişti care doresc să ajute la înţelegerea corectă a ABUZULUI, a procesului de vindecare şi a angajării ulterioare a femeii abuzate în relaţii sănătoase.

Vă mulţumesc, în numele tuturor femeilor care îmi scriu, şi a celor ce vor continua să îşi dezvăluie poveştile, pentru dragostea şi implicarea dumneavoastră! Am dovedit şi continuăm să o facem, că într-adevăr, unde-s doi, puterea creşte!

Şi acolo unde-s mai mulţi de doi, puterea devine vindecare şi schimbare. În primul rând a mentalităţii unei societăţi care are nevoie să renască din propria cenuşă!

Doamna Psiholog Mirela Horumbă, împreună cu care voi susţine grupuri de dezvoltare personală pentru femeile care doresc să iasă din relaţii abuzive şi să îşi rescrie viaţa, explică abuzul astfel încât orice adolescent să poată preveni un dezastru emoţional şi să rescrie circuitele neuronale.

#MeToo: Mentalitatea colectivă trebuie să se schimbe, dar e nevoie de solidaritate

Să plecăm de la definirea termenului. Dacă ne uităm în DEX, găsim la verbul „a hărţui” următoarea descriere: „ a desfășura atacuri scurte și repetate asupra inamicului cu scopul de a-i provoca panică și de a nu-i permite pregătirea unor acțiuni de apărare”, până la urmă.

Genul acesta de comportamente nu este unul obişnuit, ci unul care se desfăşoară în anumite contexte, unde agresorul este cel care deţine într-un fel o anumită putere sau o influenţă asupra victimei, spune psihologul Mirela Horumba pentru Revista CARIERE. Şi mai mult, el nu se desfăşoară „ la vedere”, ci într-un mediu în care cei doi protagonişti sunt într-un spaţiu privat.

Un aspect foarte important este să nu facem confuzii.

Dezbatere la Adevărul Live: De ce este importantă transformarea zilei de 1 Iunie în zi liberă naţională #1iuniezinaţională

Senatul României a adoptat în această lună o propunere legislativă care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sărbătoare legală, propunerea urmând să fie dezbătută în Camera Deputaţilor. Deputata Claudia Boghicevici, directorul General Itsy Bitsy FM, Nadia Tătaru, psihoterapeuta Mirela Horumba şi senatoarea Rozalia Biro au discutat despre importanţa acestei iniţiative. INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE „Ne propunem să conştientizăm cu toţii, părinţi, copii, că avem nevoie de timp de calitate petrecut cu micuţii noştri. Am fost convinse de argumentele psihologilor. Fiecare dintre noi ne-am pus întrebări referitoare la timpul pe care îl petrecem cu copiii noştri”, a declarat Claudia Boghicevici, deputat.