Material realizate de lizetaoprea.ro Mirela Horumbă, psiholog, a publicat recent prima carte de colorat pentru părinți și copii, inspirată din modelele tradiționale pictate pe farfuriile de lut românești. Psihoterapeutul a explicat cum i-a venit inedita idee, dar și care sunt …
Generaţia actuală de copii şi tineri este supusă unor schimbări atât de rapide încât practic timpul necesar pentru adaptare a devenit prea scurt. Pe acest fond fricile şi anxietăţile lor găsesc un teren propice să se dezvolte rapid. Putem să-i …
Retreat educațional primul eveniment educațional de acest tip din România, organizat pentru cadrele didactice din sistemul de educație publică și privată. Activează-ți superputerile ce te conectează cu cei pe care îi coordonezi în sala de clasă! Retreat-ul educațional, un concept …
Motto: ceea ce gândim determină ceea ce simţim şi felul în care ne comportăm. Inteligenţa aşa cum o ştiam noi definită, prin faimosul IQ este depăşită. Astfel, sănătatea relaţiilor şi antrenamentul puterii interioare, sunt cei doi piloni fundamentali pe care …
O situaţie stresantă este ca un uragan care îţi răvăşeşte viaţa. Te trezeşti bulversat de către evenimente şi aruncat de colo-colo. Aşadar este fundamental să îţi păstrezi calmul, în ciuda turbulenţelor de tot felul, mai ales cele care pătrund la …
Pandemie, criză, izolare, şcoală online sunt doar câteva din cuvintele pe care le auzim atât de frecvent începând cu ziua de 11 martie. Fiecare cuvânt pe care îl rostim are o putere personală, o energie, şi este asociat cu anumite …
Faptul că suntem într-o experienţă nouă, nedorită, neaşteptată, plină de frică, furie, neputinţă şi anxietate nu cred că mai este o noutate pentru nimeni. Iată cum, dintr-o dată, suntem puşi faţă în faţă cu vulnerabilităţile şi fricile noastre, suntem scoşi …
Suntem obişnuiţi să facem faţă provocărilor de zi cu zi, însă ritmul alert al vieţii ne împiedică să răspundem mereu şi pe termen lung la fel de bine în faţă situaţiilor dificile. Serviciul este solicitant, viaţa de familie scârţâie, copiii …
Noţiunea de „parenting cu blândeţe“ a apărut pentru prima dată în 1978, când psihologul John Mcgee a început să studieze rezultatele tehnicilor acestui stil educaţional. Nu foarte cunoscută în acea perioadă, metoda a devenit acum un trend printre părinţii din …
Deşi am ajuns în România anului 2019, cu o tehnologie de ultima oră şi tot felul de aplicaţii care pot fi folosite în beneficiul cetăţeanului, este necesar să înţelegem că uneori toate acestea pot să nu te ajute absolut deloc. …